Zeilpraamverhuur.nl

Zeiltochten op Nederlands mooiste wateren.

seizoen 2020

Na een periode van Corona maatregelen zijn wij ook weer klaar om te varen. De kop is eraf want de eerste tochten zijn een feit. Dit jaar zal ik niet alleen varen maar komt Jan het team versterken. Jan, een zeer ervaren schipper met grote kennis van het friese merengebied zal een groot deel van de events op zich nemen. hiernaast zal hij zich ook gaan bezighouden met marketing en klantcontact.

Openings tocht seizoen

Op 7 april een super eerste tocht van het seizoen evaren. Mooi zonnig weer met een goede zuidoosten wind kracht 3-4. De groep bestond uit 25 personen, en gingen daarom varen met de praam en twee sloepen. Zo hadden we voor ieder wat wils. Op het Heegereiland hebben we gewisseld tussen de zeilers en de motorbootvaarders.

Campina research en developmentSuper mooie tocht met lunch op een eiland voor Campina Nederland research en development. Samen met de praam van Douwe van der Velde.

pastiel Joure

Vanuit de yachtclub Heeg een middagtocht in opdracht van Aligote catering. Prima verzorgd met een mooie ontvangst door Mathijs.

Vriendinnen groep balk

Op 24 december hebben we een mooie middag beleefd op het water met een gezellige vriendinnengroep. Even een paar uurtjes met de praam weg. skipakken aan, warme dranken mee aan boord en een goed gezelschap.

Kerst 2017 De Nieuwe Melkfabriek

Eerste kerstdag heeft de kerstman de gasten van het restaurant opgehaald bij de kerk in Elahuizen. Onder het genot van warme choco en gluhwein zijn we varend naar de haven Elahuizen gegaan. Hier werden de gasten ontvangen in onze verwarmde kas/terraskamer met een heerlijke amuze. Rond 2300 uur hebben we onze gasten met de praam teruggebracht naar de kerk.

tewaterlating

Vorige week is de Aladin te water gelaten. Met de platte kar en de trekker naar Warns voor de trailerhelling. De electrische mastlier deed het werk snel en de mast stond binnen een paar minuten overeind.

Samen met Sandra en mijn ouders de Aladin naar Elahuizen gebracht, heerlijk tochtje met erg weinig wind.

Afgelopen 8 april is de Aladin gebruikt bij de opening van het landart project bij Yolanda van Dongen in Indyk. Hier heeft zij een galerie en theeschenkerij op ik denk wel de mooiste plek aan het Heegermeer.

Wedstrijdtraining vereniging de nije sylpream

Vrijdagavond 20 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst van vereniging "de nije sylpream". Door Jos Spijkerman is een uitleg gegeven over de nieuwe wedstrijdbepalingen. De opkomst was groot in restaurant de zevenwouden in terhorne, een enthousiaste club schippers en bemanningen had zich verzameld. Fijn om de regels goed duidelijk te hebben voor iedereen die wedstrijden zeilt, zo voorkom je ongelukken en schade.

Dank aan het organiserend comite.

Bocktoberrace

6 oktober 2017 gaat het gebeuren, de Bocktoberrace.

een bedrijfsevent in zuidwest Friesland waarin wedstrijdzeilen en een bockbierfestival gecombineerd worden. Op het evenementterrein in Heeg zullen een 6-tal bockbieren gepresenteerd worden in combinatie met een bourgondische BBQ ( vlees v/h spit, vis uit rookton, zalm in zoutkorst etc.). Aan goede muziek ontbreekt het zeker niet. De wedstrijd bestaat uit het varen met zeilpramen (max 12 pers per praam) over Hegermeer waar u een aantal verrassingen staat te wachten.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

het winterwerkEind november begonnen met de werkzaamheden aan de Aladin zodat deze weer helemaal fris is voor het seizoen 2017. Schilderwerk gedaan, nieuwe zetboorden en roer gemaakt, mast en giek gelakt. Kussens zijn in de maak en de eerste arrangementen voor het voorjaar zijn verkocht.

seizoen 2017

vanaf het paasweekend 2017 zijn wij weer actief op en rond het water in Friesland. Met de aanschaf van de 'nije sylpream' Aladin zeilnummer 6 gaan we zeiltochten en events organiseren voor particulier en bedrijf. De thuisbasis is Elahuizen bij De Nieuwe Melkfabriek.

kijk op de site voor alle informatie.